BUZZY®

BUZZY® Tar bort smärtan från sticket!

Buzzy® kan vara effektiv för att lindra smärta vid injektioner med hjälp av två olika mekanismer: avledning och kyla.

Avledningseffekten uppstår när Buzzy® vibrerar på huden runt injektionsstället och därigenom stimulerar de nervändar som reagerar på vibrationen. Dessa nervändar skickar signaler till hjärnan, som kan ta uppmärksamheten bort från smärtan vid injektionen och istället fokusera på känslan av vibrationen. Detta kan hjälpa till att minska smärtupplevelsen.

Kylningseffekten uppstår när Buzzy® även använder en kall kudde eller isbit som placeras på huden över injektionsstället. Kyla har en bedövande effekt på huden, vilket kan minska känsligheten för smärta och minska smärtupplevelsen.

Kombinationen av dessa två mekanismer kan vara effektiv för att lindra smärta vid injektioner. Buzzy® kan också användas för att lindra smärta vid andra procedurer som involverar nålar, såsom blodprov, vaccininjektioner och insulininjektioner. Genom att hjälpa till att minska smärtupplevelsen kan Buzzy® även hjälpa till att minska ångest och rädsla som är förknippade med dessa procedurer, särskilt för personer med nålfobi eller barn som kan ha svårt att hantera smärtan vid injektioner

VARFÖR VÄLJA BUZZY®?

Snabb smärtlindring

Buzzy® fungerar vid kontakt. Forskning visar att Buzzy® möjliggör snabbare procedurer med mindre patientdistress jämfört med krämer eller sprayer.

Återanvändbar och miljövänlig

Buzzy® är en återanvändbar produkt som kan användas om och om igen. Detta gör den inte bara mer miljövänlig, utan också mer ekonomisk för användare som ofta behöver injektioner.

Nöjdare patienter

Buzzy® har nämnts i Press-Gainey-undersökningar vid namn. Studier inom phlebotomi visar att 97% av patienterna sade att proceduren var bättre med Buzzy®

Kliniskt bevisad

Buzzy® är FDA-registrerad och 501(k)-godkänd för att säkert och effektivt kontrollera smärta. Över 50 oberoende studier ger ytterligare kliniskt bevis.

SÅ fungerar BUZZY®

Högfrekvent vibration

Fryst kylpåse

Omedelbar smärtlindring

5000

Sjukhus & kliniker använder Buzzy®

10x

Snabbare än
bedövningssalva

50+

Genomförda kliniska studier

90%

Skulle rekommendera
Buzzy®

Så använder du Buzzy®

1. Frys isvingarna

För bästa smärtlindring måste vingarna vara helt frusna för att undvika att absorbera vibration. Vingarna kommer att förbli frusna i cirka 10 minuter vid rumstemperatur.

2. Fäst dina vingar

För Mini-modellen, placera hålet i isvingarna över kroken på baksidan av Buzzy. För den personliga modellen, skjut isvingarna genom elastiska bandet på baksidan av Buzzy®.

3. Sätt på Buzzy®

När Buzzy® hålls på plats antingen med en rem, en tourniquet eller med handen, tryck på knappen eller brytaren på toppen av Buzzy® för att sätta på den. Buzzy® Mini har en automatisk avstängningsfunktion efter 3 minuter.

4. Placera Buzzy®

Placera Buzzy® direkt på injektionsstället i 30-60 sekunder, flytta sedan uppåt (med strömbrytaren uppåt / längst bort från stället) och håll/fast. Buzzy® fungerar bäst när den är placerad mellan smärtan och hjärnan.

Prisbelönt kombination

Buzzy® använder naturlig smärtlindring genom sk. ”gate control” genom att förvirra kroppens egna nerver, vilket minskar eller eliminerar skarp smärta. På samma sätt som att gnugga en stött armbåge hjälper till att stoppa smärtan, kontrollerar Buzzy® skarp smärta. Antagandet är att när nerverna mottar icke-smärtsamma signaler som vibrationer eller kyla, stänger hjärnan av smärtsignaler.

Den andra delen av Buzzys® effektivitet, och anledningen till att den kan hjälpa även när den appliceras långt från det smärtsamma området, kallas Descending Noxious Inhibitory Control eller DNIC. DNIC är en annan effektiv mekanism för smärtkontroll som utnyttjar hjärnans förmåga att dämpa oönskade signaler. Istället för att inträffa precis där nerverna är, kan en intensiv kyla faktiskt fungera över hela kroppen. Vetenskapligt sett aktiverar intensiv kyla en supraspinal modulation som höjer kroppens totala smärttröskel.

Vill du veta mer om Buzzy®?

Vänligen använd kontaktformuläret eller kontakta:

Katarina Lennström
+46 (0)70 868 7762
katarina@hettichlabinstrument.se

Har du en offertförfrågan eller bara en förfrågan?

*” anger obligatoriska fält